Biofarmaceutisch bedrijf  UCB Pharma maakte de overstap van Via Location naar Fraikin, nadat Fraikin de overname van Via Location in Bergen (Cuesmes) succesvol afrondde. Op die manier kan UCB Pharma een beroep doen op Fraikins uitgebreide dienstverlening, die sterk lokaal verankerd is. Bovendien helpt Fraikin om de duurzame ambities van UCB Pharma waar te maken met een ruim aanbod elektrische voertuigen.

UCB Pharma heeft haar hoofdzetel in Braine en stelt zo’n 2.000 mensen tewerk. Het bedrijf ontwikkelt onder meer allergieremmer Zyrtec en was reeds klant bij Via Location sinds 2013. UCB Pharma verlengde het contract bij Fraikin en heeft in totaal drie types lichte vrachtvoertuigen in dienst: drie pickups, vier elektrische bestelwagens Nissan ENV 200 en een Renault Kangoo Electric. Die laatste twee types zijn volledig elektrisch en worden door UCB Pharma opgeladen op de site zelf.

Belang van elektrische voertuigen

Bij UCB Pharma zijn ze duidelijk enthousiast over het aanbod elektrische voertuigen van Fraikin. “We vinden ecologie heel belangrijk en hebben daarom de ambitie om op termijn heel ons wagenpark elektrisch te laten rijden om zo onze CO2-uitstoot terug te dringen”, legt Site Delivery Manager David De Backer uit. “Wij gebruiken de elektrische bestelwagens van Fraikin voor zowel goederen- als personenvervoer. Ook onze technische dienst gebruikt elektrische voertuigen.”

Depannagecontract

Aangezien de voertuigen haast uitsluitend gebruikt worden voor de interne logistiek en zelden de site verlaten, blijft het aantal pannes beperkt. “Af en toe hebben we een lekke band. Als onderdeel van ons 24u/24u-depannagecontract, komt Fraikin hier met een gepaste oplossing”, getuigt David De Backer. “Wij zijn heel tevreden over de geleverde service en worden steeds snel en correct geholpen.”

UCB Pharma wil het elektrische wagenpark graag vergroten. “Daarom willen we graag extra voertuigen bestellen bij Fraikin. Er zijn ook plannen voor een extra site, waardoor we onze vloot moeten uitbreiden. Ook daarvoor doen we graag een beroep op Fraikin”, besluit De Backer.