Brussels horecaleverancier levert gekoeld én elektrisch

Brussel, 22 juni – Het Brusselse familiebedrijf Walravens levert kwalitatieve ingrediënten aan lokale chefs en grootkeukens in de hoofdstad. Dankzij een volledig elektrische koelwagen van Fraikin gebeurt dat voortaan op een nog duurzamere manier. Meer nog, Fraikin en Walravens scoren zo een primeur, want het is de eerste elektrische bestelwagen in België en Luxemburg die is uitgerust met een aparte batterij voor de koelunit.

Walravens trekt volop de kaart van duurzaamheid en investeerde eerder al in zonnepanelen, energiebesparende koelsystemen, ecoverpakkingen en een cargofiets voor lokale leveringen. Nu voegt het familiebedrijf daar ook een elektrische koelwagen aan toe. De MAN ETG wordt gehuurd van Fraikin, dat ook volop inzet op duurzaamheid en zijn aanbod elektrische voertuigen steeds verder uitbreidt.

De bestelwagen kan per laadbeurt tot 160 kilometer rijden, terwijl de batterij van de koelunit een lading met een volume tot zo’n 120 bakken tot acht uur lang gekoeld kan houden. “Het maakt van dit voertuig het ideale transportmiddel van verse voeding in een stedelijke omgeving”, verzekert Fraikins koelunit-specialist Frédéric Van Humbeeck. “Dat ook de koelunit een afzonderlijke batterij heeft, is een primeur in België en Luxemburg.”

“De twee elektrische batterijen maken dit voertuig het ideale transportmiddel van verse voeding in een stedelijke omgeving.” Frédérick Van Humbeeck, koelunit-specialist Fraikin

Superefficiënt
Walravens zal keukens die zich wat verder in Brussel bevinden of veel bestellen voortaan bevoorraden met de elektrische koelwagen. “Het is de ideale combo voor heel het Brusselse gewest: grote afstanden en volumes kunnen met de bestelwagen, kleine afstanden en volumes met de cargofiets. Zo leveren we superefficiënt”, meent zaakvoerder Bernard Walravens.

“We leveren niet alleen vers, maar ook altijd op tijd”, garandeert Bernard Walravens. “We hebben steeds de juiste wagens beschikbaar om onze chefs te bedienen. Die belofte kunnen we maken omdat we bij een defect of ongeval meteen een vervangvoertuig krijgen van Fraikin. Zo komt geen enkele levering in het gedrang.” 

Enorm potentieel
“Volgens ons zit er enorm veel potentieel in dit soort type voertuigen”, meent Frédéric Van Humbeeck. “Het is momenteel een enorm engagement van de leverancier, maar naarmate de autonomie van de voertuigen vergroot en de kostprijs daalt, verwachten we dat deze elektrische bestelwagens met koelunit veel prominenter in het straatbeeld aanwezig zullen zijn.”

Over Fraikin
Fraikin is de Europese marktleider in de allround verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens. Het verhuurt voertuigen op korte en lange termijn en biedt een full-servicepakket aan om klanten volledig te ontzorgen. Fraikin beschikt over jarenlange ervaring en kennis van verhuur- en lease-oplossingen voor zowel kmo’s als grote bedrijven. Het kan een merkonafhankelijk wagenpark met meer dan 58.000 voertuigen beschikbaar stellen, van bestelwagens, trekkers en vrachtwagens over koelwagens, kiepwagens en vuilniswagens tot ziekenwagens en kraanwagens. Met een aanpak waarin de klant centraal staat, ondersteunt Fraikin bedrijven bij de reductie van de totale gebruikskosten van het wagenpark.