Fraikin, marktleider in de verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens, heeft tien vrachtwagens afgeleverd bij Brouwerij De Valk. In Antwerpen, Mechelen en Brussel zal een groot deel van de horeca voortaan bevoorraad worden door de nieuwe vloot die uitgerust is met een schuifzeilbovenbouw met snellossysteem, wat zorgt voor extra gebruiksgemak en tijdswinst bij het lossen van ladingen. Daarmee is het distributiecentrum van Duvel Moortgat helemaal klaar voor de langverwachte zomer van de vrijheid.

Brouwerij De Valk heeft na acht jaar de volledige vloot vrachtwagens vervangen door tien nieuwe voertuigen. Daarvoor deed het Wijnegemse distributiecentrum van Duvel Moortgat een beroep op de diensten van Fraikin. “Eén vaste maandelijkse factuur en de ontzorging dankzij een volledig dienstenpakket konden De Valk overtuigen”, zegt account manager Tom Eyckmans. “Dankzij een goede samenwerking met MAN en Van Hool zijn we erin geslaagd alle voertuigen op tijd af te leveren net voor de volledige heropstart van de horeca”

“In het verleden hadden we eigen vrachtwagens, maar de variabele kost van technische mankementen werd te groot en moeilijk om in te schatten”, legt verantwoordelijke voor het De Valk-wagenpark Steven Engelen uit. “Daarnaast werd ik voortdurend gebeld wanneer er een probleem was. Nu weet ik dat we voor alle problemen met het wagenpark bij onze Fraikin-contactpersoon terecht kunnen. Zo kan ik me focussen op andere zaken.”

Snellossysteem

De Valk leaset bij Fraikin drie MAN TGM 15.250 en zeven MAN TGM 18.250 vrachtwagens, allemaal uitgerust met een schuifzeilbovenbouw. Via het Penta Wave-snellossysteem genieten chauffeurs van extra gebruiksgemak en winnen ze bij elke losbeurt tijd. “We hebben bewust gekozen voor dit systeem”, verduidelijkt Steven. “Een vrachtwagen is doorgaans uitgerust met schuifzeilen, zodat chauffeurs via de zijkant van de vrachtwagen dranken kunnen lossen bij cafés en andere horecazaken. Het klassieke systeem werkt met clips die allemaal geopend en gesloten moeten worden bij elke laadbeurt. Dat is telkens twee minuten werk, wat aantikt op een dag met tien leveringen. Het Penta Wave-systeem heeft die clips niet en kan gewoon opengeschoven worden. Doordat het zo eenvoudig is, spaart de chauffeur per laadbeurt anderhalve minuut uit. Bovendien is het systeem versterkt langs de binnenkant, wat de ladingzekering verhoogt.”

Horecaheropening

De tien nieuwe vrachtwagens springen meteen in het oog dankzij de opdrukken van horecalievelingen Duvel, La Chouffe en Tripel D’Anvers. Dankzij een vlotte samenwerking met de leveranciers konden de voertuigen net op tijd geleverd worden voor de heropening van de horeca, een sector die heel belangrijk is voor De Valk. “We beleveren dagelijks een honderdtal klanten”, weet Steven. “Onze vrachtwagens rijden naar Brussel, Mechelen en de ruime regio rond de Duvel Moortgat-brouwerij. We leveren ook aan het Zorgbedrijf Antwerpen, een heel belangrijke klant tijdens de lockdown. Alle woonzorgcentra moesten immers bevoorraad worden, wat geen evidentie was door de strenge coronamaatregelen. Nu de horeca opnieuw geopend is, zien we onze volumes enorm stijgen, zelfs nog meer dan we aanvankelijk verwachtten. We moeten onze inschattingen elke dag bijstellen in de positieve zijn. De euforische EK-dagen helpen daar natuurlijk bij.”

Over Fraikin

Fraikin is de Europese marktleider in de allround verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens. Het verhuurt voertuigen op korte en lange termijn en biedt een full-servicepakket aan om klanten volledig te ontzorgen. Fraikin beschikt over jarenlange ervaring en kennis van verhuur- en lease-oplossingen voor zowel kmo’s als grote bedrijven. Het kan een merkonafhankelijk wagenpark met meer dan 58.000 voertuigen beschikbaar stellen, van bestelwagens, trekkers en vrachtwagens over koelwagens, kiepwagens en vuilniswagens tot ziekenwagens en kraanwagens. Met een aanpak waarin de klant centraal staat, ondersteunt Fraikin bedrijven bij de reductie van de totale gebruikskosten van het wagenpark.

Alain Peleman, General Manager Brouwerij De Valk neemt de sleutel in ontvangst van account manager Tom Eyckmans, Fraikin