Fraikin versterkt aanbod in Luik met nieuwe vestiging in Herstal

Herstal, 10 januari 2022 – Fraikin, de marktleider in de verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens, heeft haar nieuwe vestiging in Herstal in gebruik genomen. Daardoor kunnen klanten in de omgeving van Luik genieten van het volledige Fraikin-aanbod dichtbij huis. Het is al het derde agentschap dat Fraikin opent op minder dan een jaar tijd in België, met als doel de lokale dienstverlening voor klanten uit de regio te versterken. In Luik wordt bovendien ingezet op fleet management.

De opening van de vestiging in Herstal versterkt het aanbod van Fraikin voor de vele bestaande Luikse klanten en zorgt ervoor dat de dienstverlening steeds makkelijk bereikbaar is. Fraikin beschikte reeds over een drop-off point in Herstal, maar opent nu een volwaardig agentschap in het Parc industriel des Hauts Sarts, vlakbij de E25 nabij Luik.

Service dicht bij klanten

De vestiging in Luik is al het derde nieuwe filiaal op minder dan een jaar tijd, na Bergen en Izegem in 2021. Die kantoren moeten de service van Fraikin dichter bij de klanten brengen. “Uit onze klantentevredenheidsenquête bleek dat nabijheid zeer belangrijk is”, weet CEO Benelux Cyriel Vrijders. “Voor onze bestaande klanten in de omgeving van Luik is het erg praktisch dat we nu een nabijgelegen filiaal openen. Daarnaast is Luik aan een serieuze opmars bezig op vlak van last-mile delivery, transport en bedrijvigheid in het algemeen. Daar zien we heel wat groeipotentieel in.”

Het belang van lokale aanwezigheid wordt weerspiegeld in het team dat de Luikse vestiging helpt opstarten. Benoit Rousseau is een Luikenaar met een lange staat van dienst binnen Fraikin. Hij krijgt hulp van Christophe Cappuccio die één dag per week in Herstal zal werken. Daarnaast starten er twee ervaren onderhoudstechnici uit het Luikse. Voor de brand manager staat momenteel een vacature open.

Fleet management

In Luik is het volledige dienstenaanbod van Fraikin beschikbaar, zowel operationele leasing op lange termijn als korte en middellange termijn voor B2B. Daarnaast wordt bijkomend ingezet op fleet management, waarbij Fraikin klanten ontzorgt door in te staan voor het onderhoud van de volledige vloot bedrijfsvoertuigen in het eigen atelier. Dat is bijvoorbeeld op vandaag reeds het geval voor klanten uit de geldtransportsector.

Dit jaar zal Fraikin voornamelijk focussen op het rendabel maken van de bestaande vestigingen. “Op termijn zijn er nog uitbreidingsplannen naar Antwerpen”, geeft Cyriel Vrijders nog mee. “We willen maximaal blijven inzetten op lokale verankering met vestigingen dichtbij onze klanten.”