CST is overtuigd van voordelen leasingformule Fraikin en neemt vier nieuwe hoogwerkers in gebruik

Leasing van bedrijfswagens, bestelwagens, vrachtwagens en zelfs fietsen raakt steeds meer ingeburgerd. Maar ook gespecialiseerde transportmiddelen zoals hydraulische voertuigen kunnen via een leasingformule aangeworven worden. Het gaat dan onder meer over kippers, kraanwagens en hoogwerkers. Dit marktsegment wordt steeds belangrijker in het aanbod van Fraikin, de marktleider op het vlak van verhuur- en leasing van bedrijfsvoertuigen. Via operationele leasing kunnen bedrijven hun vloot uitbreiden of vernieuwen aan een vaste maandelijkse kostprijs en worden ze volledig ontzorgd. De firma CST nam recent vier hoogwerkers in gebruik via operationele leasing bij Fraikin.

CST (Communications Services And Technology) uit Lokeren is gespecialiseerd in elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen, vaak in opdracht van telecombedrijven. Het bedrijf zet hoogwerkers in om op een veilige manier glasvezelkabels te installeren aan woninggevels. Recent werden vier nieuwe hoogwerkers van het model 121 Ft van France Elevateur in dienst genomen via de leasingformule van Fraikin. “Leasing is een ideale formule voor hydraulische voertuigen”, menen gedelegeerd bestuurders bij CST Philippe Veldeman en Nadja Cottenie. “Fraikin ontzorgt ons volledig, alle administratie en onderhoud worden door hen afgehandeld. Bij hydraulische voertuigen zoals hoogwerkers is dat onderhoud heel specifiek; het omvat onder meer een veiligheids- en technische controle. We moeten dat niet langer zelf opvolgen, en dat bespaart ons veel tijd en moeite.”

Voor de installateurs van CST zijn de hoogwerkers een enorme ondersteuning. “Op deze manier kunnen we glasvezel lassen en bevestigen tot op een hoogte van twaalf meter”, legt glasvezzellasser Hamza Kassioui uit. “De cabine van de hoogwerker is veel mobieler dan een ladder, en je voelt je er ook veel veiliger in. Dat maakt het werk veel aangenamer.”

Geen verrassingen

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van operationele leasing bij het uitbreiden of vernieuwen van hun hydraulische wagenpark. Dat merkt ook Patrick Joossens, account manager bij Fraikin. “Enerzijds is er het financiële aspect. Operationele leasing is een all-in oplossing. Zo komen onze klanten niet voor plotse financiële verrassingen te staan. Een bijkomend voordeel is dat ze geen grote investering moeten doen in voertuigen die alleen maar waarde verliezen. Daardoor komt er budget vrij om te investeren in hun core-business.”

“Anderzijds is er de ontzorging en klantgerichte aanpak van Fraikin, gaat Joossens verder. We zorgen voor een vaste contactpersoon met een technische achtergrond die instaat voor de opvolging van onze klanten. Die persoon kent de toestellen en kan in nood bijstaan en problemen helpen oplossen. Het is ook deze contactpersoon die de periodieke controles van hoogwerkers inplant en opvolgt.”

Om aan de toenemende vraag naar hydraulische voertuigen te kunnen beantwoorden, heeft Fraikin bijkomende investeringen gedaan in dit segment. Dat is nodig, want de levertijden zijn momenteel zeer lang en niet altijd betrouwbaar. Op die manier kan Fraikin sneller beantwoorden aan de noden van de klant, iets wat door de huidige economische en logistieke situatie niet eenvoudig is.

Bekijk de video over onze hydraulische voertuigen